Aktuální situace – úterý

Momentálně je jasné, že zítra ráno se bude startovat na kárách. Sice tady v Deštném trochu sněží (tu a tam), ale po včerejším dešti tady není po sněhu ani památky. Stejně tak i na hřebenu.

Původně se plánovala alespoň jedna zkrácená etapa po hřebeni Orlických hor na saních, ale dnešní situace ani tomuto plánu moc nenahrává. 

Zítřejší etapa bude měřit zhruba 27 kilometrů a její předběžnou mapu najdete níže. Všechny, které zajímá, jak vypadá takové psí spřežení s károu za sebou, zveme na trať. Definitivní trasa bude potvrzena večer. 

Celkově se organizátoři snaží připravit zajímavý program v rámci možností, které zde jsou. Pro mushery bude pořádná jedna i dvě přednášky každý večer, návštěvníci se samozřejmě mohou přijít podívat na start, na trať i na psy na stake outech. Pokud by alespoň trochu nasněžilo, objevují se tu dokonce plány s přepřahací stanicí, kde by se káry vyměnily za sáně a část trasy by se jela po sněhu. 

Pokud ale počasí bude stejné jako doposud, program je následující. Start každý den v 10:00 od chaty Kristýny. Bivak je zrušen a povinná přestávka bude na Zámečku. Dojezd vždy ještě za světla zpátky na Jedlovou.

Účastníků je momentálně 40, ale těší nás, že přijeli jak z ČR, tak z Německa, Rakouska, Švýcarska, ale i z Nizozemí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *