Poděkování studentům VOŠ, SOŠ A SOU z Kostelce nad Orlicí

Již deset let po sobě jezdí studenti VOŠ, SOŠ A SOU z Kostelce nad Orlicí jako pomocníci na jeden z nejtěžších závodů saňových psů v Evropě – Šediváčkův long. Letošní rok proběhl ve dnech 24. Až 28.1. 2012 v Deštném v Orlických horách.

Naši žáci se této akce zúčastňují v rámci praxe z předmětu Kynologie. Ten škola vyučuje v maturitním studijním oboru Agropodnikání.
Studenti pomáhají při přípravě trati, mrznou na kontrolách průjezdů spřežení, pomáhají při navádění psů v prostoru startu a cíle. Velkou zkušeností pro ně byla spolupráce s veterinářem závodu MVDr. Faltou z Náchoda.

„Pejskaři“ z kostelecké VOŠ, SOŠ A SOU, poznali málo známý druh kynologie, který je úžasný svojí náročností na fyzickou i psychickou přípravu. Odměnou pro všechny účastníky akce je obrovská porce nejen adrenalinových, ale i romantických zážitků.

Letos se během závodu vydařilo nádherné počasí a sněhové podmínky byly skutečně ideální. Chtěli bychom poděkovat hlavně manželům Kučerovým z Volar, kteří tento závod „táhnou“, a také celé partě pomocníků, jež nás každoročně bere mezi sebe.

Petra Anderlová
Vyučující odborného výcviku
Kostelec nad Orlicí
http://www.szeskostelec.cz/fotogalerie/kynologie/po-desate-na-sedivacku.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *